Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Yksityiset
(6 kuvaa)

<--Edellinen 3 / 6 Seuraava-->
[issikka.jpg]
issikka.jpg

Tiitiäisen Hex

 

Perustiedot

Nimi Tiitiäisen Hex "Hex" Rotu Islanninhevonen
Ikä 8v Väri Ruunikko
Kasvattaja Siitostalli Kavio (lopettanut) Säkäkorkeus 129cm
Omistaja Vilma/RideSky Painotus Tölttikisat
Sukupuoli Ruuna Koulutustaso Ko: HeB Re: 40cm Me: 50cm

Hoitaja: Ei oteta!   Kisaaja: Vilma/ ?

Luonnekuvaus

Ratsastaessa: Selkään nousu sujuu onglemitta Hexin pienen koon ansiosta.  Ruuna on villi ja on melkein riippuvainen kavereista. Viihtyy mieluummin jonkun toisen hevosen kanssa kuin yksin. Esim. maastossa tottelee paremmin jos on kaveri mukana.  Kulkee nätisti ja tottelee  apuja.  Rakastaa maastoilua -onhan se islanninhevonen-. Käytetään paljon vaelluksilla. Maastovarma kulkee vauhdillakin ilman ongelmia.  Ei hypätä kovinkaan paljon, mutta hiukan on sitä kokeiltu.  Koulua kuklkee hyvin.  Mutta askeleet eivät ole kauneimmat. Oppimishaluinen.  Laukka on hyvin pehmeää mutta ei vedä vertoja töltille. Töltti ei Hexillä pompota jos osaa istua syvälle satulaan. Eli aloittelija ratsastajilla töltti saattaa pompottaa. Ihan kiva hevonen. Toivotaan hyvää uraa!

Hoitaessa: Hex ei liiku hoitaessa. Ei arista päätään. Antaa koskea jokaiseen paikkaan. Kaviot nousevat kevyesti. Sillä kun Hexin lapaa pitkin liu`uttaa kättä se nostaa painon pois tietyltä nostettavalta jalalta. Satulaa laittaessa ei liiku/niskuroi. Pienen kokonsa ansiosta pienien ratsastajienkin on helppo laittaa satula paikoilleen. Sauitset pujahtavat hyvin päähän lukuun ottamatta etti ruuna saata avata suutaan. Suojat on helppo laittaa sillä ruuna ei arista kavioitaan/jalkojaan. Pesua rakastaa silä se raikastaa kuumia kesäpäiviä mukavasti. Pesupaikalla ei välitä letkuista ja ämpäreistä vaan odottaa innolla tulevaa pesua.

Kilpailuissa: Hex ei hermostu vaan kulkee kiltisti ja ei välitä melusta. Rakastaa kisapaikalla saamastaan huomiosta. Tölttää tositilanteissä eli kisoissa lujaa ja totisesti kauniisti. Viihtyy toisten hevosten seurassa kisapaikalla. Ja tavallaan "juttelee" niiden kanssa.

Muuten: Traileria ei palkää vaikka pienenä sitä hiukan pelkäsikin. Nykyään saattaa hiukan aristaa yksin oloa trailerissa mutta kun kaveri onmukana kaikki onnistuu paljon paremmin. Taluttaessa saattaa hiukan hurjastella, mutta pienen nykäisin avulla kulkee taas kiltisti.

HOX!

Muitattehan laittaa Hexin satulan tavalllista taaemmas, kuten islanninhevosilla kuuluu laittaa!

Sukutaulu

I:

ii: Iii:
Iie:
Ie: Iei:
Iee:
E: Ei: Eii:
Eie:
Ee: Eei:
Eee:

 

Kilpailukalenteri

PVM Paikka Jaos (laji) Luokka Sijoitus
- - - - -
- - - - -
- - - - -
- - - - -

 

Astutuskalenteri

AstutusPVM Isä/Emä Varsa syntyi Varsan nimi Omistaja
- - - - -
- - - - -
- - - - -
- - - - -

Tekijänoikeudet

Layout © Tidamin Kopiointisivut
Kuvat © Zuzany Buráňové Zuzule

 1. 2. 3. 4. 5.

Roskapostisuojaus: Paljonko on viisi plus seitsemän?
(Pakollinen, Vastaa numeroin)


Get your own Chat Box! Go Large!
 

©2019 ~RideSky~ Kisatalli 2010 - suntuubi.com